Over de Koetjeshoeve

De Koetjeshoeve is een kleinschalige, warme en huiselijke gastouderopvang op een voormalige boerderij. Deze is in 2014 volledig herbouwd en omgetoverd tot een fantastische en ruime opvang met een binnenspeelplaats. De faciliteiten op een rij:

  • Verblijfsruimte: Een gezellige huiskamer waarin de kinderen zich veilig, geborgen en vooral thuis voelen. Hier worden de mooiste (verf)tekeningen gemaakt, puzzels opgelost en wordt zeer creatief geknutseld. Ook zijn er plekken om even fijn te chillen, vinden de dagelijkse gezamenlijke eet- en drinkmomenten hier plaats en is er een plekje voor de thematafel.
  • Buitenspeelveld: Een veld van 400 m2 met glijbanen, een trampoline en speelhuisjes. Op het verharde labyrint kan naar hartenlust met traptrekkers, fietsjes en duwkarren worden gespeeld. Een uniek onderdeel van het veld is de 200 jaar oude lindeboom. Als het mooi weer is, eten en drinken we aan de picknicktafel onder deze boom.
  • Binnenspeelplaats: Een overdekte speelruimte van 100 m2 waar met traptrekkers gereden kan worden en gespeeld kan worden op diverse speelmatten en glijbanen. Ook zijn hier een poppenhoek en een bouwhoek te vinden en is er de mogelijkheid om te spelen in en met een wisselend thema. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld een restaurant of een winkel. De ruimte is zeer geschikt om de kinderen ook bij slecht weer lekker te laten bewegen.
  • Verder is er nog 2 hectare weiland waar we regelmatig buitenactiviteiten organiseren. Ook lopen hier onze schapen. Rond het begin van de lente worden lammetjes geboren en betrekken we de kinderen bij de verzorging ervan.

De Koetjeshoeve is landelijk gelegen aan de doorgaande weg Uithuizen/Lauwersoog via Winsum naar Groningen. Als gastouderopvang zijn wij aangesloten bij Gastouderbureau Noord.