Stapelstein stenen
14. december 2023
De Stapelstein stenen stonden al een tijdje op ons verlanglijstje om nieuwe uitdaging te geven aan het speelplezier van de kinderen. Stapelstein stenen zijn een uniek en innovatief speelgoedconcept dat de verbeelding en creativiteit van kinderen stimuleert. Deze stapelbare stenen zijn ontwikkeld door het Duitse merk Stapelstein en bieden een scala aan speelmogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden.
Sint Maarten
11. november 2023
Wat is het leuk, om samen met de kinderen een lampion te maken. In september hadden wij het thema verkeer en de kinderen vonden het daarom leuk om een trekker lampion te maken.

Thema verkeer
19. oktober 2023
Thema verkeer Leren over het verkeer begint al heel vroeg. Vanaf het moment dat kinderen samen naar buiten gaan, doet het kind zijn of haar eerste verkeerservaring op. En zodra een dreumes zelf kan lopen, begin je met de allereerste verkeersregels en -afspraken. Al zijn ze nog zo klein, je kunt al wel beginnen om dreumesen en peuters iets te leren over het verkeer. Vandaag zijn wij met de kinderen met de trein van Sauwerd naar Groningen geweest. Een groot succes!
Expositie Koetjeshoeve
10. juni 2023
Een paar weken geleden zijn wij begonnen met het thema: “Ik ben een kunstenaar”. Ze hebben een aantal werkjes gemaakt en de reden van dit thema was, dat de kinderen materialen, kleuren en vormen herkennen. Ook ontdekten zij met welke gereedschappen ze kunst konden maken. Kunnen we alleen schilderen met een kwast of ook met onze handen? Welke materialen kunnen we gebruiken? Verf, klei, stof, crêpe papier, potloden, viltstiften en hout.

Bezoekje Kinderboerderij De Beestenborg
03. april 2022
Wat een weertje! Dit is geen weer om binnen te blijven zitten maar om er lekker met de kinderen op uit te gaan. We gaan naar de kinderboerderij! De kinderen kunnen hun energie eerst kwijt in de speeltuin. Er word aan de kabelbaan gehangen, van de glijbaan gesjeesd en met de kiepwagens gespeeld in het zand. Hierna gaan we met zijn alle langs de diertjes. Wat zijn ze schattig die pasgeboren kuikentjes en wat stinkt die bult mest die naast de koeien ligt.
Spelen in de sneeuw!
03. april 2022
Eind maart en dan nog kunnen spelen in de sneeuw. Samen met de kinderen een sneeuwpop maken. Wij hebben genoten.

Sensorisch spelen
03. april 2022
Wat is sensorisch spel? Voor onze opvang een sensorisch speelbak gemaakt . Het woord zegt het eigenlijk al; sensorisch spel is een activiteit waarbij de zintuigen geprikkeld worden. Het hoeft niet per se rommelig te zijn en ook niet duur. Je kunt het zo groot maken als je zelf zou willen. Waarom zou je het doen? Kinderen leren heel veel van sensorisch spel. Door bijvoorbeeld bakjes en lepels toe te voegen oefenen ze hun fijne motoriek, meetkunde en hand en oog coördinatie.
Bezoekje op de boerderij!
21. december 2021
Regelmatig brengen wij een bezoekje bij vriendin Anita op de boerderij. De kinderen hebben dan een super leuke middag. De kinderen mogen envelopjes zoeken met vragen erin over alles wat er op een boerderij gebeurd. Ook helpen ze mee, de kalfjes drinken te geven, en rijden ze mee op de trekker. Wat is er mooier dan het contact van kind en dier!

Sinterklaas Thema
21. december 2021
Thema Sinterklaas De Sint is in het land, overal zien we Pieten in allerlei kleuren en maten en er klinkt gezellige sinterklaasmuziek. Ook bij de Koetjeshoeve heerst een gezonde spanning. We verkleden ons als Sint & Piet, knutselen Pietjes,, versieren de thematafel en springen en klauteren als Pietjes in de binnenspeelplaats. Heb je al geroken wat we zelf gebakken hebben? Een super leuke gezellige tijd!
Koppoters
12. november 2021
Mooie tekening van Bente drie jaar oud! Als je kind tussen de drie en vier jaar oud is, gaat je kind de bekende ‘koppoters’ (poppetjes zonder romp) tekenen. Het is een cirkel met armen, ogen en een mond, gelijk daaronder zitten de benen. De neus ontbreekt vaak nog.

Meer weergeven