Bezoekje Kinderboerderij De Beestenborg
03. april 2022
Wat een weertje! Dit is geen weer om binnen te blijven zitten maar om er lekker met de kinderen op uit te gaan. We gaan naar de kinderboerderij! De kinderen kunnen hun energie eerst kwijt in de speeltuin. Er word aan de kabelbaan gehangen, van de glijbaan gesjeesd en met de kiepwagens gespeeld in het zand. Hierna gaan we met zijn alle langs de diertjes. Wat zijn ze schattig die pasgeboren kuikentjes en wat stinkt die bult mest die naast de koeien ligt.
Spelen in de sneeuw!
03. april 2022
Eind maart en dan nog kunnen spelen in de sneeuw. Samen met de kinderen een sneeuwpop maken. Wij hebben genoten.

Sensorisch spelen
03. april 2022
Wat is sensorisch spel? Voor onze opvang een sensorisch speelbak gemaakt . Het woord zegt het eigenlijk al; sensorisch spel is een activiteit waarbij de zintuigen geprikkeld worden. Het hoeft niet per se rommelig te zijn en ook niet duur. Je kunt het zo groot maken als je zelf zou willen. Waarom zou je het doen? Kinderen leren heel veel van sensorisch spel. Door bijvoorbeeld bakjes en lepels toe te voegen oefenen ze hun fijne motoriek, meetkunde en hand en oog coördinatie.
Bezoekje op de boerderij!
21. december 2021
Regelmatig brengen wij een bezoekje bij vriendin Anita op de boerderij. De kinderen hebben dan een super leuke middag. De kinderen mogen envelopjes zoeken met vragen erin over alles wat er op een boerderij gebeurd. Ook helpen ze mee, de kalfjes drinken te geven, en rijden ze mee op de trekker. Wat is er mooier dan het contact van kind en dier!

Sinterklaas Thema
21. december 2021
Thema Sinterklaas De Sint is in het land, overal zien we Pieten in allerlei kleuren en maten en er klinkt gezellige sinterklaasmuziek. Ook bij de Koetjeshoeve heerst een gezonde spanning. We verkleden ons als Sint & Piet, knutselen Pietjes,, versieren de thematafel en springen en klauteren als Pietjes in de binnenspeelplaats. Heb je al geroken wat we zelf gebakken hebben? Een super leuke gezellige tijd!
Koppoters
12. november 2021
Mooie tekening van Bente drie jaar oud! Als je kind tussen de drie en vier jaar oud is, gaat je kind de bekende ‘koppoters’ (poppetjes zonder romp) tekenen. Het is een cirkel met armen, ogen en een mond, gelijk daaronder zitten de benen. De neus ontbreekt vaak nog.

Sint Maarten
11. november 2021
Op 11 november wordt Sint Maarten gevierd. De kinderen lopen met een lampion langs de huizen, bellen aan en zingen een lied. Daar krijgen ze een kleine traktatie voor. Op de Koetjeshoeve wordt elk jaar een lampion gemaakt. Wij proberen een lampion te bedenken waarbij de kinderen zelf zoveel mogelijk doen.
Thema Herfst
16. oktober 2021
Thema herfst! Vandaag hebben we paddestoelen cupcakes gemaakt met de kinderen. Tijdens onze herfstwandeling in het Bedumerbos hebben we ze lekker opgegeten. Fijn dat onze ouders ook weer mee liepen. We kwamen kastanjes, bessen en mooie herfst bladeren tegen die we kunnen gebruiken in ons herfstwerkje. Zo werd het een zeer geslaagde middag!

Appeltaart
14. oktober 2021
Vanmiddag een appeltaart gemaakt met de kinderen. Anita zorgde voor appels uit eigen tuin. Leuk om zelf de appels te snijden en het deeg klaar te maken. Het was een leuke en gezellige dag!
GGD controle
25. september 2021
Afgelopen week GGD controle gehad. Onderstaande tekst is een onderdeel uit het verslag. De GGD brengt een posititief advies uit naar Gemeente Het Hoogeland. Persoonlijke competentie: Observatie:Zone van naaste ontwikkeling. De gastouders kijken en luisteren goed naar het kind (wat kan het al,wat wil het graag,wat is boeiend) en sluiten daarbij aan met het aanbieden van nieuwe interessante dingen die passen bij de kinderen. De kinderen hebben net bezoek gehad van de politie, de gastouders hebben

Meer weergeven