08. november 2020
Een hond in de opvang heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van je kind. Huisdieren hebben liefde nodig. Door zorgzaamheid te tonen aan dieren leert je kind ook zorgzaam te zijn naar mensen. Als een kind ziek of verdrietig is dan kan een huisdier troost geven!
05. november 2020
Feest in de keuken! Er zijn veel eenvoudige gerechten, die kinderen gemakkelijk kunnen maken. Een groot voordeel is dat kinderen die zelf meegeholpen hebben bij het bereiden van het eten, dit eten ook met smaak opeten. In onze opvang besteden wij ook aandacht om samen met kinderen eten klaar te maken!

07. oktober 2020
Woensdagmiddag 7 oktober zijn wij met alle kinderen van de Koetjeshoeve naar Doezoo in Leens geweest dit ter afsluiting van ons thema Kiki en de dieren. De kinderen gingen bij de dieren kijken in een klein soort dierentuin. Horen, zien, proeven, ruiken en voelen doe je bij Doezoo! Kortom op ontdekkingsreis: kijken naar konijnen, uilen, pagegaaien, neusbeer, apen, slangen en schildpadden. Wij hebben enorm genoten met elkaar!
17. september 2020
Kinderen vinden een moestuin heel erg leuk. Als er groentes en bloemen in staan die snel groeien, lekker zijn er er leuk uitzien, dan zijn kinderen voor altijd verkocht. Een kind wordt enthousiast, gaat meer buiten spelen, krijgen zelfvertrouwen. Kinderen vinden het geweldig om samen in de moestuin bezig te zijn en verse aardbeien en tomaten eten is nog leuker!

29. augustus 2020
Op de Koetjeshoeve werken wij met dagritmekaarten. Deze kaarten geven de kinderen duidelijkheid over wat er van ze verwacht wordt. Doordat het plaatjes zijn kunnen kinderen ze zelf bekijken en begrijpen. Een dagritmekaart helpt kinderen regels en ritme van een dag te onthouden. Door de dagritmekaart weten ze wat er gaat gebeuren en wat er van hun verwacht wordt!
29. augustus 2020
Buiten spelen is gezond. Op de Koetjeshoeve gaan wij elke dag met de kinderen naar buiten toe! Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. Bovendien is het natuurlijk heel gezond om buiten te rennen, te klimmen en huppelen. Het is heerlijk om de wereld al spelend te ontdekken, maar jonge kinderen weten nog niet wat gevaar is. Daarom verliezen wij de kinderen niet uit het oog. Wij bieden een vertrouwde en begrensde omgeving waar de kinderen veilig kunnen spelen.

20. augustus 2020
De boerderij! Hoe leuk is dat? Nou, de boerderij waar wij regelmatig met de kinderen te vinden zijn is erg leuk. Vandaag was het stralend weer en brachten we een bezoekje. Zes kinderen mee in de wandelwagen. Onderweg zien wij van alles. Koeien en schapen in de wei! Bij de buurman staat een molen in de tuin. Liedjes zingen onderweg. Bij de boerderij mogen wij een kijkje nemen in de stal. Best spannend die grote koe die over het voerhek heen kijkt. Sommige kinderen durven wel even over de bek van...
13. augustus 2020
Met pijn uit ons hart gaat Niels jullie verlaten. Wat zijn wij elke keer weer blij dat we de jongens mogen laten spelen. Niels heeft de afgelopen vier jaar altijd zin gehad om naar jullie toe te gaan.

13. augustus 2020
Vandaag nemen wij afscheid van Niels. Niels wordt vier jaar en gaat naar de basisschool. Niels is een rustige en behulpzame jongen en mag graag helpen in de tuin. Niels genoot van het buiten spelen. Wij wensen Niels veel succes toe op zijn nieuwe school. Gelukkig blijft zijn broertje Thijs nog op de Koetjeshoeve.
12. augustus 2020
Pas gemaaid gras ruikt heerlijk en is een fijne zintuiglijke ervaring voor kinderen. Als het gras wat langer is droogt het op als hooi. Dit voelt zacht en warm aan. Tussen al die plukken droog gras is het fijn spelen. Het kind kan de voeten er in verstoppen of het hoog in de lucht gooien om in de hooiregen te staan.

Meer weergeven