Nieuw verblijf voor konijn Geertje!
04. augustus 2021
Kinderen vinden het geweldig om te helpen bij de verzorging van konijnen. 'Samen met de kinderen blaadjes zoeken, worteltje gebruiken uit de groentetuin, hok schoonmaken en de waterflessen bijvullen.
10 jarig bestaan Koetjeshoeve
04. augustus 2021
10 jaar de Koetjeshoeve, wat begon in de huiskamer in de oude boerderij is nu een professionele kinderopvang met super ervaren gastouders Siena Oosterbeek & Jan Oosterbeek. Wat een leuk feest hadden zij georganiseerd voor alle kinderen en hun broertjes en zusjes. Het was een superleuke ochtend op de Koetjeshoeve. Allemaal leuke spelletjes, de kinderen hebben zich super vermaakt. Dank voor de organisatie Siena en Jan, het was top!😘

Huisdier in de kinderopvang
04. augustus 2021
Een hond in de opvang heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van je kind. Huisdieren hebben liefde nodig. Door zorgzaamheid te tonen aan dieren leert je kind ook zorgzaam te zijn naar mensen. Als een kind ziek of verdrietig is dan kan een huisdier troost geven!
Nieuw speeltoestel
30. juli 2021
De motoriek is de beweging van het lichaam. De grove motoriek wordt als eerste ontwikkeld en is voor de meesten makkelijker dan de fijne motoriek, omdat dit veel meer aandacht en concentratie vereist. Niet voor alle kinderen is de grove motorische ontwikkeling vanzelfsprekend en hebben hier meer moeite mee dan andere kinderen. Door te bewegen ontwikkelt je kindje zijn grove motoriek en met deze spelletjes en activiteiten werk je er op een leuke manier aan.

05. november 2020
Feest in de keuken! Er zijn veel eenvoudige gerechten, die kinderen gemakkelijk kunnen maken. Een groot voordeel is dat kinderen die zelf meegeholpen hebben bij het bereiden van het eten, dit eten ook met smaak opeten. In onze opvang besteden wij ook aandacht om samen met kinderen eten klaar te maken!
07. oktober 2020
Woensdagmiddag 7 oktober zijn wij met alle kinderen van de Koetjeshoeve naar Doezoo in Leens geweest dit ter afsluiting van ons thema Kiki en de dieren. De kinderen gingen bij de dieren kijken in een klein soort dierentuin. Horen, zien, proeven, ruiken en voelen doe je bij Doezoo! Kortom op ontdekkingsreis: kijken naar konijnen, uilen, pagegaaien, neusbeer, apen, slangen en schildpadden. Wij hebben enorm genoten met elkaar!

17. september 2020
Kinderen vinden een moestuin heel erg leuk. Als er groentes en bloemen in staan die snel groeien, lekker zijn er er leuk uitzien, dan zijn kinderen voor altijd verkocht. Een kind wordt enthousiast, gaat meer buiten spelen, krijgen zelfvertrouwen. Kinderen vinden het geweldig om samen in de moestuin bezig te zijn en verse aardbeien en tomaten eten is nog leuker!
29. augustus 2020
Op de Koetjeshoeve werken wij met dagritmekaarten. Deze kaarten geven de kinderen duidelijkheid over wat er van ze verwacht wordt. Doordat het plaatjes zijn kunnen kinderen ze zelf bekijken en begrijpen. Een dagritmekaart helpt kinderen regels en ritme van een dag te onthouden. Door de dagritmekaart weten ze wat er gaat gebeuren en wat er van hun verwacht wordt!

29. augustus 2020
Buiten spelen is gezond. Op de Koetjeshoeve gaan wij elke dag met de kinderen naar buiten toe! Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. Bovendien is het natuurlijk heel gezond om buiten te rennen, te klimmen en huppelen. Het is heerlijk om de wereld al spelend te ontdekken, maar jonge kinderen weten nog niet wat gevaar is. Daarom verliezen wij de kinderen niet uit het oog. Wij bieden een vertrouwde en begrensde omgeving waar de kinderen veilig kunnen spelen.
20. augustus 2020
De boerderij! Hoe leuk is dat? Nou, de boerderij waar wij regelmatig met de kinderen te vinden zijn is erg leuk. Vandaag was het stralend weer en brachten we een bezoekje. Zes kinderen mee in de wandelwagen. Onderweg zien wij van alles. Koeien en schapen in de wei! Bij de buurman staat een molen in de tuin. Liedjes zingen onderweg. Bij de boerderij mogen wij een kijkje nemen in de stal. Best spannend die grote koe die over het voerhek heen kijkt. Sommige kinderen durven wel even over de bek van...

Meer weergeven